Op 23 en 24 april bezoeken meer dan 500 laatstejaarsleerlingen uit heel wat Kempense secundaire scholen de negende editie van de Jongerenbeurs ‘18+ Wat nu?’ op domein Teunenberg in Olen.

De jongerenbeurs geeft jongeren tips en trucs om succesvol de kaap van 18 jaar te overschrijden.

Interactieve infomarkt en actieve workshops

Elke voormiddag dompelen we jongeren onder in thema’s die te maken hebben met het meerderjarig worden en met de verantwoordelijkheden en vragen die daarbij horen.

Als je 18 bent kan je je opvoeding eindelijk zelf in handen nemen. De vrijheid lonkt en iedere jongere kijkt er dan ook verwachtingsvol naar uit. Maar jongeren moeten op hun 18 jaar ook heel wat keuzes maken: verder studeren, alleen gaan wonen, vrijwilligerswerk in het buitenland, rijbewijs behalen, op kot gaan, een job zoeken, stemmen, een partner vinden,… Dit is niet altijd vanzelfsprekend in onze huidige maatschappij.

We proberen de jongeren te ondersteunen in het maken van hun keuzes, door hen de nodige kanalen aan te bieden waar ze juiste en duidelijke informatie vinden. Dit doen we via een interactieve infomarkt waar rijschool, politie, ziekenfondsen, vakbond, JAC, interimkantoren, OCMW en andere belangrijke organisaties aanwezig zijn. Daarnaast bieden we een aantal actieve workshops aan waar we dieper ingaan op thema’s als relatie en seksualiteit, drugs, op eigen benen staan, een eigen zaak starten, op zoek naar een eerste job en hoe omgaan met nieuwe media.

Leuke randanimatie, van autorijden tot welness

Dit geheel wordt overgoten met een sausje van animatie: je kan jezelf laten verwennen op onze welness-stand, meedoen aan een autobandvervangwedstrijd, je eerste parcours rijden met een auto en zo meer. Oxfam Wereldwinkel voorziet het hele gebeuren van drank en hapjes.

Unieke samenwerking tussen OCMW en CAW

De beurs wordt georganiseerd door de Jongeren Advies Centra van CAW De Kempen en diverse Kempense OCMW’s. Dit is een unieke samenwerking in de Kempen!

Praktische informatie

Dinsdag 23 en woensdag 24 april van 9 uur tot 11.30 uur,  Domein Teunenberg, Olen.